Başlık görüntüleniyor - Pardus 2008 Beta 1 çıktı • Pardus-Linux.org | Forum •
Zaman: 03 Eyl 2010, Cum 2:11

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Özel Arama

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Pardus 2008 Beta 1 çıktı
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 9:14 
Emekli Yönetici
Kullanıcı avatarı

Pardus 2008 sürecinde önemli bir adım olan Beta 1 deneme sürümümü yayınlandı.
Bu deneme sürümümüze her zaman olduğu gibi Pardus ftp sunucularından,

ftp://ftp.pardus.org.tr/pub/pardus/kurulan/2008/

adresini kullanarak ulaşabilirsiniz. Sorunsuz bir kurulum için lütfen dosyaları indirdikten sonra dosya özetlerini kontrol etmeyi unutmayın, CD'leri DAO modunda ve en fazla 16x hızında yazdığınızdan emin olun.

Bu sürümümüz ile daha fazla kullanıcının karşısına çıkan Pardus 2008'de kullanıcı ve geliştiricilerimizi birçok yenilik ve değişiklik bekliyor
- Bunlardan ilk anda göze çarpan birkaçı şöyle :

- Pardus teknolojileri : dbus tabanlı yeni COMAR, daha hızlı ve daha yetenekli bir PiSi, tamamen yenilenen YALI, yeni grafik yapılandırma arayüzü, kullanıcılarımıza çok daha fazla kişiselleştirme imkanı sunan yeni
Kaptan...

- Güncel masaüstü teknolojileri : Tüm masaüstünde eksiksiz policykit, consolekit ve dbus/COMAR entegrasyonu, Pulseaudio desteği, otomatik yazıcı tanıma altyapısı...

- Yeni görsel tasarım : Açılış ekranından simge setine, masaüstü arka planlarından uygulama açılış görsellerine kadar her noktası yenilenmiş bir Pardus..

- Geniş paket desteği : Her geçen gün genişleyen ve güncellenen paket deposu; temel sistemde gcc 4.3.1 RC, glibc 2.8, kernel 2.6.24.7, Python 2.5; masaüstünde OpenOffice 2.4.1.3, Firefox 3.0 RC1 gibi güncel bileşenler...

Pardus 2008, tüm bu değişiklikler ile gelişirken her zamanki temel özelliklerini de ihmal etmiyor : tüm masaüstünde Türkçe yazım denetimi, internet araçları, ofis yazılımları, çokluortam (resim, müzik, video vb)
oynatıcıları ve sayısız yazılım ile kullanıcılarının tüm gereksinimlerini karşılayacak tek bir CD olarak geliyor...

Pardus 2008 Beta'nın farkında olduğumuz fakat henüz düzeltmediğimiz bir hatası var : Türkçe ve İngilizce dışındaki dillerdeki kurulumlar paket kurulumunun hemen ardından sonlanıyor, dolayısıyla diğer dillerde kurulum şu anda desteklenmiyor.

Son olarak, bu sürümün bir deneme sürümü olduğunu bir kere daha hatırlatıyoruz : Sürümün kararlı ve olabildiğince hatasız olması için çalıştık, yine de bu sürümü kurar ve denerken lütfen deneme sürümü bir
yazılım kullandığınızı unutmayınız. Testlerinizde karşılaştığınız hataları ve iyileştirme isteklerinizi her zamanki gibi hata takip sistemimize (http://hata.pardus.org.tr) bekliyoruz.

Daha az problem yaşamanız için CD'leri DAO modunda ve en fazla 16x hızında yazmanızı tekrar hatırlatıyoruz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı: Re: Pardus 2008 Beta 1 çıktı
MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 9:41 
Yeni Üye
Yeni Üye

Kardeşim bahri!
DAO modunun ne olduğunu açıkça yazarsan benim gibi bir çok arkadaş bilgi sahibi olur.Teşekkürler.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 10:13 
Emekli Yönetici
Kullanıcı avatarı

Pardus 2008 Beta 1 duyurusunu İngilizce'ye çevirip

http://english.pardus-forum.org/viewtop ... 9e4f6fc4f4

adresindeki İngilizce forumumuza yükledim. Bu forumun da İngilizce bilen arkadaşlarımızın desteğini beklediğini hatırlatırım... :)

#Python için Türkçe Kaynak: http://www.istihza.com

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 10:55 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

olleyyyy!!!! :D çok sevinçliyim.. :mrgreen: dün o kadar bekledim olmadı kısmet bugüneymiş! :wink: ama bişey sorucam: bunu yüklemeden önce bi yedekleme gerikio mu?? yoksa normal güncellemeler gibi mi olcak?? (biliorm bu soru pekçok kez soruldu ama.. :oops: ) cevap verirseniz sewinirm! :roll:

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 11:36 
Emekli Yönetici
Kullanıcı avatarı

Açıklamadan da görüleceği gibi bu bir deneme sürümü. O yüzden sizin için önemli dosyaları her zaman yedekleyin.

#Python için Türkçe Kaynak: http://www.istihza.com

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 12:09 
Üye
Üye

dosyayı 2 kere indirdim ama K3B deki dosya özetleri ile Ftp deki tutmadı.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 16:33 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Pardus: 2009.x
boşuna indirmeyin derim.
ben 2008.05.06 iso sunu kurup güncelleyerekten bata1 seviyesine gelmişti.
sağlıklı çalışıyordu.
beta1 iso sunu indirip kurulum ekranında da cd nin doğruluğunu kontrol etti.
kurulum yapılandırma aşamasına geldiğinde %2 de phyton paketi yapılandırılırken tıkandı kaldı hata iletisi aldım ve kurulum sonlandırıldı.

aslında beta1 isosundan kurulum yapmamı düşündüren tek şey iso dosyasının boyutunun 640 mb lardan 697 mb yükselmiş olması içinde yeni paketlerin bulunuyor lması cezbetmişti.

kurduğuma kuracağıma pişman oldum.
bence beta1 iso su düzeltilene kadar kullanmayın.

kurulumda aldığım hata 2008.05.06 isosunu güncellediğim zamanlarda çomar ve pyhton paketleri kurulduğunda da karşıma çıkmıştı.ama orada tekrardan pisi up yaptığımda bu defa kurulum başarılı olmuştu.
maalesef yalı size öyle bir imkan tanımıyor.

saygılarımla.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 16:58 
Üye
Üye

evet ARKADAŞLAR bETAYI KURDUM . gÖRÜNÜM GÜZEL. Amsn ve Thunderbird i göremedim, Skype de yok . Güncelleme paketleri yok. KDE 4 paketleri de mencut isterseniz kurabilirsiiniz. Ben Denemedm. Yalnız Grubda hata var gibi geldi. ilk açılışta direk Pardus bölümünü görüyor. Xp bölümü görünmedi. Sistem dizininin içinde görünüyor . Belki ben kurarken dikkat etmemiş de olabilirm. 2005 den beri parduş kullanırım. Simgelerde nispeten iyi. daha güzel olacak inşalah

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 17:06 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

denberk yazdı:
dosyayı 2 kere indirdim ama K3B deki dosya özetleri ile Ftp deki tutmadı.

ftp adresinde verilen sha1sum özeti.k3b ise md5sum özetini veriyor. beta isosunu indirdiğiniz dizinde

Kod:
md5sum Pardus-2008_Beta1.iso

komutunu verirseniz k3b nin verdiği değeri

Kod:
sha1sum Pardus-2008_Beta1.iso

komutunu verirseniz ftp adresindeki değerleri görebilirsiniz.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 18:36 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Virtual Box ile deneyebilir miyiz bunu?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 04 Haz 2008, Çrş 21:03 
Emekli BF Üyesi

kaspersky44 yazdı:
boşuna indirmeyin derim.
ben 2008.05.06 iso sunu kurup güncelleyerekten bata1 seviyesine gelmişti.
sağlıklı çalışıyordu.
beta1 iso sunu indirip kurulum ekranında da cd nin doğruluğunu kontrol etti.
kurulum yapılandırma aşamasına geldiğinde %2 de phyton paketi yapılandırılırken tıkandı kaldı hata iletisi aldım ve kurulum sonlandırıldı.

aslında beta1 isosundan kurulum yapmamı düşündüren tek şey iso dosyasının boyutunun 640 mb lardan 697 mb yükselmiş olması içinde yeni paketlerin bulunuyor lması cezbetmişti.

kurduğuma kuracağıma pişman oldum.
bence beta1 iso su düzeltilene kadar kullanmayın.

kurulumda aldığım hata 2008.05.06 isosunu güncellediğim zamanlarda çomar ve pyhton paketleri kurulduğunda da karşıma çıkmıştı.ama orada tekrardan pisi up yaptığımda bu defa kurulum başarılı olmuştu.
maalesef yalı size öyle bir imkan tanımıyor.

saygılarımla.

aynısı benim başıma geldi. cd doğruluğunu kontrol ettim. hata yok dedi. yalı kopyalama işlemini tamamlayıp yapılandırmaya geçtikten sonra %1 de hata veriyor. belki indirirken belki yazdırırken bir hata var ama ne bilmiyorum.
cd yi 16 hızda DAO modunda yazdırdım Ama kaç kere denesem de sonuç değişmedi. Zaten kopyalama işlemi 1 saatten fazla sürünce bir hata vereceği belli olmuştu.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2008, Prş 3:35 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

feyzi yazdı:
Kardeşim bahri!
DAO modunun ne olduğunu açıkça yazarsan benim gibi bir çok arkadaş bilgi sahibi olur.Teşekkürler.

Sn.Bahri değilim ama çabuk bilgilenin diye, iletinizi okumuşken, yazayım:
DAO = D isk A t O nce 'ın baş harflerinden oluşuyor.
Yani "Disk At Once" ´ın Türkçe meali de şöyle olur: "Bir Kerede Disk".
Nero, K3b gibi disk yazıcı programlarla DAO modunda yazdırın CD'nizi.
Kolaylıklar.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2008, Prş 9:38 
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kullanıcı avatarı

Beta 1 indirdim. Cd ye yazdım. Kuruluma geçtim. "Kurulacak disk bulunamadı" ekranı çıkıyor. Ve pardus 2008 i kuramadım. Nedendir?

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2008, Prş 9:48 
Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
Kullanıcı avatarı

arkadaşlar böyle deneme sürümlerinde direkt hemen cd'ye yazmakla da uğraşmayıp hem vakit hem de cd'den kazanacak şekilde virtualbox'la denerseniz, en azından bundan sonraki aşamalarda sorunun cd yazımında mı yoksa indirilen dosyada mı olduğunu daha kolay anlarsınız. hem disk bölümlendirmede oluşabilecek muhtemel bir sorunun (pardus'la hiç başıma gelmedi çok şükür) da önüne geçilmiş olur; malum beta sürüm bu daha. baktınız kuruluyor sonra yazdırnı kurun diske; tabi bu benim şahsi fikrim, ben öyle yapıyorum yapacağım zaman.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 05 Haz 2008, Prş 10:44 
Emekli BF Üyesi
Kullanıcı avatarı

Pardus: 2009.x
Bir çok paket 2008 deposunda yok. Amsn, python Tkinter modülü ve daha farketmediğim onlarca paket. Bir an önce 2008 deposunu doldursalar iyi olacak.

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 30 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak: