Başlık görüntüleniyor - Pisi Depo Adresleri • Pardus-Linux.org | Forum •
Zaman: 03 Eyl 2010, Cum 2:11

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Özel Arama

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 122 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: cevap
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2006, Çrş 11:55 
jnbmk bu şekilde dediklerini yaptım. Kaynak paketleri geldi. Ancak bunları nasıl listeyebiliriz. Yani inenler arasında hangi paketler var ona nasıl bakacağız.

Bu arada şu depoyuda güncellemiyor.

http://paketler.uludag.org.tr/pardus-de ... -index.xml

Uzun süredir Pardus kullanamadım. 2-3 aydır takip edemiyorum. 1.0 için depo adreslerinde ne gibi değişiklikler oldu.

Bunları yazarmısınız. Teşekkürler.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2006, Çrş 12:05 
Üye
Üye

Kaynak paketleri listelemek için (kaynak depoyu ekledikten sonra)
Kod:
pisi ls
komutunu kullanabilirsiniz. Sonra kaynak depodan pisi kurmak için pisi it yerine pisi emerge komutunu kullanabilirsiniz.

Sen yokken pardus 1.0 depoları kurudu diyebiliriz :) 1.1 deposunda şu an eskisinden çok daha fazla paket var ve gittikçe çoğalıyor.

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 06 Eyl 2006, Çrş 12:14 
Kurusun bakalım :)

Yine uzun süre gidebilirim. O nedenle depoculuk işlerini şimdilik rafa kaldırıyorum.

1.1 çıksada onu kursak :)

2 aydır ne pardus gördüm nede gelişmelerden haberdarım. 2 ayı telafi etmek zor olacak :(

Başa Dön

MesajGönderilme zamanı: 02 Kas 2006, Prş 21:58 
Kendim için resmi depoda bulunmayan (eklenmiş olabilir) paketleri sunucumda barındırıyorum. Şu an gözden düşmüş olan pardus 1.0 sürümü için olan bir depo. Genel amacı programların son sürümlerinin Pardus 1.0 içinde kullanılabilirliğinin sağlanması.

http://pardus.ifastnet.com
http://pardus.ifastnet.com/pisi-index.xml

Sun java'nın son sürümü var ve çalışıyor. Frostwire ve Limewire'ın çalışan son sürümleri var. Knemo ve Knetstats var. Amsn , Gaim ve Kopete var. Paket listesini sayfayı ziyaret ederek görebilirsiniz.

Buradaki paketler benim pardus 1.0 da yüklü olanlar. Birine Pardus 1.0 yüklediğim de benim için olmazsa olmaz pisi paketleri.

Paketleri ben yapmadım. İnternet de dolaşan paketler. Ancak hepsini test ettim. Yinede hata var ise söylerseniz düzeltirim.

1.0 artık eskisi gibi kullanan yok ama kendi depomu paylaşmak istedim.

Açılan sayfada gördüğünüz gibi reklam v.s. yok. Çünkü bir web sitesi yok. Ana sayfaya girdiğinizde direk paket listesi çıkacak.

Çok fazla paket yok ama benim için olmazsa olmaz paketler var.

Eğer sizin içinde olmazsa olmaz 1.0 paketi varsa ekleyebilirim bende denedikten sonra.

Bazı arkadaşlar kendi çıkartları için depo açanlar var , reklam almak için depo açanlar var desede bu onun için açılmış bir depo değil. Merak edenlere duyurulur.

Paket sahipleri (kimdir bakmadım) istedikleri takdirde depodan o paketi kaldırabilirim.

Bir istek yada şikayetiniz varsa buradan iletebilirsiniz.

Çok sorulan bir soruyada buradan cevap vereyim. Linuxindir pardus deposunu kapadım. O depoyu kullananlardan özür dilerim.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 25 Kas 2006, Cmt 16:52 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

1.1 deposu yaparsanız daha makbule geçer.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2006, Cum 12:35 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

eren sağol
o depodaki mercury i kurdum beta 2 ye ve sorunsuz çalışıyor
saygılar

Başa Dön

Mesaj Başlığı: PardusBeta2
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2006, Cum 16:19 
Üye
Üye

Depolarda birproblemmi var pisi güncelemiyor

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 01 Ara 2006, Cum 19:55 
drcivanim yazdı:
eren sağol
o depodaki mercury i kurdum beta 2 ye ve sorunsuz çalışıyor
saygılar

Rica ederim ama o pisi 1.0 deposu. Beta 2 de denemedim.

http://pardus.ifastnet.com/

O depo ile artık ilgilenmiyorum. İfastnet sağolsun hiç limit uygulamıyor ve depoyu açık tutuyor. Mevcut paketler eski paketler. Pek yeni sürüm sayılmazlar. 11 Aralık da çıkacak rc1 sürümü ile pardus 1.0 tarihin derinliklerin de yerini alacak.

Hala 1.0 kullanan kaldıysa oradaki depoda olmayan bazı paketlerden dayfalanabilirler.

Pardus 1.1 tam sürüm çıktıkdan sonra orasını kapatacağım.

Yada alanı depo olarak kullanmak isteyen olur ise alanı ona verebilirim. ifastnet bu amaçla sınırsız alan veriyor.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2006, Çrş 2:43 
Üye
Üye

Merhaba ;

Pardus 2007 kullanıyorum, "Yazılım Ekle kaldır" bölümünde bir tane adres var "http://paketler.pardus.org.tr/pardus-1.1/pisi-index.xml.bz2" bu adres.

Webcamimi tanıtmak için "spca5xx" programını kurmak istiyorum ama depoda bir türlü bulamadım bu programı.İçinde "spca5xx" programını bulabileceğim bir depo biliyormusunuz ?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2006, Çrş 2:52 
Emekli Denetleyici
Kullanıcı avatarı

hArd_wAr_e yazdı:
Merhaba ;

Pardus 2007 kullanıyorum, "Yazılım Ekle kaldır" bölümünde bir tane adres var "http://paketler.pardus.org.tr/pardus-1.1/pisi-index.xml.bz2" bu adres.

Webcamimi tanıtmak için "spca5xx" programını kurmak istiyorum ama depoda bir türlü bulamadım bu programı.İçinde "spca5xx" programını bulabileceğim bir depo biliyormusunuz ?

Kurulu Paketleri göster bölümüne bakmayı denediniz mi?
İhtiyacınız olan paket gspca

Kürkçü Dükkanı -- http://sanat.pardus.org.tr

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 13 Ara 2006, Çrş 3:00 
Üye
Üye

Saol must,

Ben web kameramı tanıtmak için ilgili başlığa tıklamıştım, "spca5xx" adlı programı kurun deniliyordu.O yuzden "spca5xx" programını arıyodum.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2006, Çrş 0:17 
ftp://yerel.pardusdepo.com/paketler/par ... ex.xml.bz2

Böyle bir depo buldum. Oldukca da çok paket var. Bu paketler svn deposundan derlenerek mi oluşturulmuş. Neyin nesi. Paketler güvenlimi , deneyen var mı?

Bilgisi olanların cevaplarını bekliyorum.

Teşekkürler.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2006, Çrş 4:29 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

ben de şimdi merak ettim, pardus 2007 için depo var mı :?:

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2006, Çrş 5:41 
Üye
Üye

metastaz yazdı:
ben de şimdi merak ettim, pardus 2007 için depo var mı :?:

Hiç merak etme pardus-2007 pisi deposunu kopyalayıp yayınlamışlar gibi görünüyor ne kadar güncel olur ve ne kadar güvenli kestirmek zor.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 27 Ara 2006, Çrş 17:04 
Yeni Üye
Yeni Üye

obediah yazdı:
Yerel depo da aldığın hatayı o bölüme yazarsan daha fazla yardımcı olabiliriz. Orada kopylamalar yönetici hakkı ister bu yüzden sürükle bırak ile yapamazsın ama konsolda root olarak giriş yapıp pisilerin olduğu klaösre girdikten sonra

cp * /kopyalamak istediğin dizin yazarak pisi paketlerini kopyalayabilirsin.

cp * /var/cache/packages

yerel depo oluşturmanız sizin yararınızadır. Ve ayrıca var/cahce/packages klasöründeki pisi dosyalarını yedeklerseniz Olası bir sorunda depo oluşturmak için tekrar internetten çekmeniz gerekmeyecektir. Yukardaki komutla kopyalayabilirsiniz. Ve böylece tek tek program kurmak zorunda kalmazsınız. Pisi kga dan bir programı seçtiğinizde bütün bağımlılıkları ile beraber kurar.

Pardus 2007 yeni kurdum.Bende pisi paket dizini aşağıdaki gibi.Acaba bu programlar kurulmuş mu yoksa burası depo mudur?
/var/lib/pisi/package

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 122 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Google [Bot] ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: