Başlık görüntüleniyor - Logo çalışması • Pardus-Linux.org | Forum •
Zaman: 03 Eyl 2010, Cum 2:19

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Özel Arama

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 92 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki
Yazar Mesaj
 Mesaj Başlığı: Logo çalışması
MesajGönderilme zamanı: 25 Tem 2007, Çrş 23:42 
Emekli Yönetici
Kullanıcı avatarı

Merhaba

Bildiğiniz gibi sitemizin bir logosu bulunmamakta. Wiki açılana kadarda bizim bir logoya ihtiyacımız olup olmadığı konusu üzerinde de pek düşünmemiştim.
Wikiyi kurunca bir logo ihtiyacı doğdu bende arama sonuçlarında ilk sayfadaki bir kediyi

Eski logoyu kazara silmişiz

Bu hale getirip ekledim. Pek hoş durmadı sanrım :)

Bu sebeple bir logo hazırlamaya kadar verdik. Aşağı yukarı bir konsept belirlendi. Sİtemizin adına ve pardus'un bir linux dağıtımı olduğuna vurgu yapmak istiyoruz.

Logo teması : pardus parsı[1] maskesi takmış bir penguen

Bunlardan biri üzerinde çalışmak isteyen yada yeni bir fikir ortaya atmak isteyen herkezin fikirlerini bekliyoruz.

Yukarıdaki çalışmalar için birkaç tux topladım. Üzerinde çalışmak isteyen yada merak edenler için http://www.firs.at/parduslinux/

1- pardus parsı : http://pardus.org.tr/basin/logo/prds-logo.jpg

En son bahri tarafından 23 Ağu 2007, Prş 14:24 tarihinde düzenlendi, toplamda 5 kere düzenlendi.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2007, Prş 22:13 
Emekli Yönetici
Kullanıcı avatarı

Yukarıdaki mesajda yazdığım fikir oluşana kadar aşağıdaki gibi birkaç deneme yaptık fakat son haline henüz gelemedik. Kenarından köşesinden tutmak isteyenlerin yardımlarını bekliyoruz

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2007, Prş 22:59 
Yönetici
Yönetici
Kullanıcı avatarı

Pardus: 2009.x
eee zihni sinir gençler tam size göre haydi...düşünsenize sizin de cizginiz olan bir logo milyonlarca kişi tarafından görülüp lanetlenecek :).haydi.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2007, Prş 23:39 
Emekli BF Üyesi

bence 1. resim tarzında olmalı, diğer resimler olmamış, ama 1. resim tam da aranan logo bence, en azından tema olarak, elinde pardus maskesi tutan tux. gerçi daha hoş bi tux da kullanılabilir. ayrıca tux'un etrafında dolanan bir anadolu parsı olabilir, ya da tux'u sırtında filan taşıyabilir, ya da el ele tutuşabilirler filan, ama tux, sanal olacağıundan yani gerçek resim olmayacağından pars da sanal olmalı. ayrıca pars bence biraz da tatlı gözükmeli :) özellikle el ele tutuşuyorlarsa :wink: benim saydıklarımı yaratmam benim için biraz zor ama yukarıdaki 1. resim tarzı birşeyi daha güzel bir tux'la belki yapabilirim. ama önemli olan şey, boyutları, küçük logo şeklinde mi yapayım, büyük resim mi, yoksa büyük ama küçülünce de anlamlı duracak birşey mi?

saygılar...

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 02 Ağu 2007, Prş 23:48 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

ters mantık dusunmek nasıl yani penguen pars diil pardusa linux yanipenguen maskesi taksak.. ya da nie maske takıyoruz ki ya maske sahteliktir yani bence insan hoş karsılamıo maskeyi bilincaltı olarak..
ya parsın adam gibi giydirsek sonra linux logosu koysak takım elbisesine ya da daha genc bir imajla cizsek sonra tshitüne pengunen oturtsak o da olmadı pardusu linux yazısının üstüne yani
linux yazısının üstüne pardus koyarız sanki linux yazısı bir platformmusda üstünde yürüyormus gibi. (sanki son fıkır daha karızma oldu..)

ama böle sapkalı (sapkayı siz secin) kazanklı/tsirtki bi pardus cizsek tshirüne penguen koysak - ya da eline tabela tuturalım ona yazalım ? secim sizin aklıma bunlar gelio ama sempatik bir tip cizin lütfefen böle katı bir görünüm olmasın pempe panterin ne kadar populer oldugu düşünülürse belki bundan yararlanıp benzer turuncu renkli kuyruklu böle gülen belki el sallayan.. sona linux oldugu belli olsun die ister yanıa yazı koyun yukardan asa yakılmıs linux kolunu yazıya sütun gibisinden koymus duryor fln.! ya da üstünde sanki marinada oturmus balık tutar gibi.. ayaklarını salmıs gayet rahat arkadas canlısı bir görünümde..

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 11:22 
Emekli Denetleyici
Kullanıcı avatarı

Yeni bir logo yapmaktansa pardus logosu üzerinden alıntı yaparak yeni bir linux karakteri yaratsak nasıl olur?

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 11:23 
Üye
Üye

bence ;

> sevimli bir logo olsun

> resmi logoya yakın bir logo olsun

> bizden bir logo olsun

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 11:34 
Emekli Denetleyici
Kullanıcı avatarı

Genelde öneriler "alıştığımız logoya benzesin" şeklinde. Burada şöyle bir durum var: Biz forum olarak "resmi bir forum olmadığımızı" vurgulamaya çalışıyoruz. Daha önce de forumun temasının pardus.org.tr'nin renk şemasına benzetilmesini önerenler olmuştu. Bu ve bunun gibi şeyler sanki "biz Pardus dağıtımının resmi forumuyuz" havası oluşturuyor. Özellikle yeni kullanıcılar resmi forum sanaraktan "bana yardım etmek zorundalar" diye düşünebiliyorlar. Sırf böyle sebeplerden dolayı sağ üst köşede "Pardus Linux forumları" yerine "Pardus Linux Pars Gibi Linux" yazıyor.

Özetle: Forumun resmi bir havaya bürünmesi istenmiyor.

http://forum.pardus-linux.org/viewtopic.php?t=9870
"HemenKur" diğer dağıtımların paketlerini Pardus'a "hemen kuruyor"!
Forumdaki HemenKur bölümü: http://forum.pardus-linux.org/viewforum.php?f=63

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 11:43 
bence takım elbise giymiş bir penguen ve onun ayaklarına doğru sarınmış bir leopar olabilir..hem ciddi hem bizden, hem değil :) Mafya babası gibi

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 12:53 
Üye
Üye

tamam genel mantık olarak resmi forumdan ayrışması doğru, birbirin den de çok kopuk bir yapı/görüntü olmamalı.

birileri bir şeyler söyler, hele bedava olunca, dahası o arkadaşlarda bence kimsenin kölesi değil, böyle bilinmeli, bu forum da az bir hizmet yürütmüyor vede paralel iş yapıyor bence, kendim için söylüyorum buradan yardım almayı tercih ediyorum devamlı.

bu vesile ile bütün arkadaşlara teşekkürler

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 13:28 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

--------------------------------------------------------------------------------

bence takım elbise giymiş bir penguen ve onun ayaklarına doğru sarınmış bir leopar olabilir..hem ciddi hem bizden, hem değil Mafya babası gibi

hoca bu fikir güzel de bir sorun var penguen komik bir ikon .. mizah dergisinin bile adı penguen yani dogada yürüyüsü bile komik olan sakin sessiz kimseye zararı olayan hatta sempatik bir tip. yani mafya gibi cizsen bile komik olur yani bence tabi! ciddiyet bence kaplanla olur ve illa penguen koymak sart mı yanına falan linux yazsak yazıyla yine anlaşılır.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 13:39 
mafya gibi derken espiri yaptım :D ciddi çizeriz biraz böylece pardus'un bir linux oluduğunu ve güçlü bir öğe olduğunu gösterebiliriz..vaya sadece jaguar amblemide koyabiliriz yan profilden siyah..yanında da pardus linux yazar

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 14:42 
Yeni Üye
Yeni Üye
Kullanıcı avatarı

Tatile çıkıyorum boş vaktimde bu işle uğraşacağım. Bakalım neler yapabiliriz.

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 17:46 
Emekli Denetleyici
Kullanıcı avatarı

2.mesajın 1. şekil güzel :lol:
redhat li ne alakaysa ama :shock: hoş! "diğer dağıtımlarla bütünlüğümüz bulunuyor" mesajımı vermek istedik!

Başa Dön

Mesaj Başlığı:
MesajGönderilme zamanı: 03 Ağu 2007, Cum 18:19 
Üye
Üye
Kullanıcı avatarı

Ne kadar zamanımız var ?

Başa Dön

Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 92 mesaj ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ GITZ ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap: